Debitare SRL
 Lekki, Lagos, Nigeria

Pasarela pietonala in parcul Lekki de langa Lagos, Nigeria

Aceasta pasarela a fost conceputa pentru a putea observa parcul deasupra padurii tropicale.

Este conceput din 6 turnuri modulare legate intre ele cu pasarele ancorate cu cabluri sub tensiune. A fost realizata integral din aluminiu, fiind necesare aproximativ 45 de tone de aluminiu de diferite calitati.

Pentru a putea fi realizat s-a lucrat inca din faza de concept cu proiectantul pentru a se putea adapta la tehnologiile noastre disponibile, rezultand astfel un cost mai scazut al prelucrarilor si al consumului de materiale, avand pierderi minime. Majoritatea prelucrarilor au fost executate pe masina cu laser, acest proces asigurand viteza de lucru necesara pentru a realiza serii extinse la cost minim. Tevile au fost comandate la lungimea necesara direct din fabrica pentru a evita pierderi dupa taiere.

  Pasarela Lekki Nigeria

 

 

 

 

Pod peste raul Somes in orasul Ulmeni

Acest pod este compus din viaductul de acces lung de 70 de metri si podul peste albia raului Somes lung de 150 de metri, avand o singura deschidere de 104 metri, fiind podul cu una dintre cele mai mari deschideri din Romania. Este realizat in totalitate din otel sudat, avand o greutate total de aproximativ 300 de tone. A fost sudat in trosoane de 22, respectiv 24 de metri la noi in hala, iar apoi transportat la organizarea de santier unde va fi sudat in lungime pentru a putea fi amplasat pe pile.

Este o investitie foarte importanta pentru zona Ulmeniului, scurtand distanta din Baia Mare cu 15 km. Inaintea podului trecerea se facea cu bacul tras de o funie. Este asteptat sa se termine in toamna anului 2016.

Firma Debitare SRL este responsabila de realizarea partii metalice a viaductului, respectiv a podului.

  pod ulmeni somes

 

 

 

 

Stalpi Telecomunicatii

 Stalp telecomunicatii

Acesti stalpi vor fi montati in diferite zone de acoperire pentru o mare companie de telecomunicatii din Romania. Sunt executati complet din otel avand o inaltime de 30 de metri din tevi rotunde, imbinarile fiind debitate pe laser (masina noastra de debitat cu laser avand universal pentru a putea debita diferite forme din tevi rotunde, patrate sau dreptunghiulare), astfel se obtinuse un cost mult mai mic pentru prelucrare decat daca ar fi fost frezate pe un CNC sau pe un strung. Pentru a-i proteja de intemperii au fost zincati termic la un furnizor din Cluj-Napoca.

Firma Debitare SRL a executat in intregime structura de otel sudata a stalpilor.

 stalpi telecomunicatii